Det bästa med bingo

Det finns mängder av saker som är bra med bingo och det är svårt att bestämma vad som är bäst med detta folkkära spel. Bingo är ju först och främst ett mycket trevligt spel som dessutom är könsneutralt. Det krävs inga pumpade muskler eller stora hjärnor för att spela och det är heller inte utformat för att matcha kvinnliga eller manliga intressen. I bingohallar och på bingosajter på nätet kan både män och kvinnor mötas och ha en trevlig spelstund tillsammans.

I Sverige är bingo tätt sammankopplat med TV tack vara bingo- och lotteriprogram som Bingolotto och Keno. Bingo är därför någonting som funnits med i svenskarnas uppväxt och oavsett var någonstans du spelar bingo; på nätet, utomlands eller i din stad, så kommer du att känna igen dig och känna dig som hemma.

En annan bra sak med bingo är att du på ett enkelt och snabbt sätt kan vinna stort. Det roliga är att du under ett bingospel eller en bingoturnering spelar flera gånger. Vinstchanserna är därmed många och det roliga är att bingovinsterna oftast delas mellan flera bingospelare. På nätet är det vanligt att bingospelen utrustas med jackpottar och i och med att fler spelar på nätet, så växer de sig oftast stora. Det är inte helt ovanligt att bingovinnare på nätet går hem med jackpottar värda hundratusentals kronor. Det bästa med bingo är nog den unika kombination av jackpottar, umgänge, spelvariation och vinstchanser som gör det till ett sådant perfekt och underhållande spel.

Introduktion till bingo på nätet

På nätet finns det som bekant möjligheter till att spela bingo. När man spelar bingo på nätet så går man in på en bingosida, registrerar ett konto, sätter in pengar och sedan letar man upp en bingoomgång som är på väg att starta och sätter sig vid den omgången. Det första man gör är att välja hur många brickor man väljer att köpa när man spelar bingo på nätet. Om brickorna är billiga så kan du logiskt nog köpa många brickor, men även tvärtom, om brickorna är dyra så begränsar det ofta din möjlighet att köpa fler brickor.

När du registrerar dig på en sida som erbjuder bingo på nätet så är sannolikheten stor att det finns något som man brukar kalla insättningsbonus. Denna bonus kan vara ett fast belopp eller en procent av det du sätter in på bingosidan vid din första insättning. Något som är vanligt är bingosidor som har 100% insättningsbonus vilket menas att du får dubbla pengar när du sätter in pengar. Om du till exempel sätter in 100 kronor så får du ytterligare 100 kronor (alltså totalt 200 kr) att spela bingo på nätet för. Detta kan vara ett bra sätt att testa på olika sidor som erbjuder bingo på nätet.

När du väljer mellan olika sidor som erbjuder bingo på nätet så kommer du märka att de olika bingosidorna har väldigt olika layout och om du vill hitta en bingosida på nätet som har en snygg layout så bör du leta upp en som du tycker ser bra ut innan du börjar spela bingo på nätet. Själva utseendet gör väldigt mycket i spelet av bingo på nätet då det är det man sitter och tittar på under hela spelets gång. Stiliga bingosidor på nätet finns det dock många av och det är ingen omöjlighet att hitta en sida med bingo på nätet som passar just dig.

Det finns också sidor med bingo på nätet som har olika språk. De flesta bingosidor på nätet är ganska självklart på engelska men det finns också väldigt många sidor med bingo på nätet som är på svenska vilket kan vara en fördel för dig som önskar spela bingo på nätet med andra svenskar. Att kunna chatta i bingochatten som finns på de flesta sidor med bingo på nätet är ganska centralt då det pågår många aktiviteter där under bingospelets gång.

Bingovarianter på nätet och kobingo

För den som ännu inte har spelat bingo på nätet så kan det vara något okänt om vilka bingovarianter som man kan hitta när man spelar bingo på nätet. Man känner kanske igen bingospel från TV med vanliga bingovarianter som till exempel en lodrät rad, ett kors eller alla fyra hörn. Faktum är att Internets alla bingosidor på nätet bjuder på så många fler olika bingovarianter än du kan tänka dig. Det finns ett väldigt brett utbud av bingovarianter mellan olika bingorum på nätet och frågan är vilka bingovarianter som du spelat, om du någon gång spelat bingo.

Det finns bingosidor på nätet som har bokstäver som bingovarianter, att man helt enkelt har som mål att få en viss bokstav formad på bingobrickan. Den som först får denna bokstav vinner omgången. Bingovarianter finns det många; även som mål att du ska få en siffra. Den som först får till exempel en femma vinner omgången. Det kan vara ett mycket omväxlande sätt att spela bingo på och uppskattas av många bingospelare på nätet.

Det finns också en hel del andra bingovarianter där man ska få ett visst mönster som till exempel några ränder, ett rutmönster eller något annat som är möjligt på en bingobricka. Bingovarianterna slutar inte häpna och det är väldigt olika från bingosida till bingosida vilka olika bingovarianter som väljs att spela med. Man kan möta väldigt många olika bingovarianter och det är nästan osannolikt att man har spelat alla bingovarianter.

När man pratar om bingovarianter så kan man också syfta på olika varianter av bingo. Bingo där man duttar av varje utropat nummer på en bingobricka är den vanliga typen av bingo men det finns också en hel del andra typer av bingo, eller bingovarianter, som man kommit på under åren. För det första finns det kobingo som du säkerligen har hört talats om. Det går självklart inte att spela kobingo på nätet men kobingon är ett av de allra äldsta varianterna av bingo. I kobingo går det ut på att man har en bingobricka utmålad på en stor plan med allt från fyra till fyrtioåtta rutor beroende på hur många som spelar. Innan kon går ut på bingobrickan satsar man vilken ruta kon lägger sin avföring i. Den som gissar på rätt ruta vinner omgången. Tro det eller ej, men kobingo är faktiskt ganska vanligt än idag!

Bingo historia

Själva bingon i sig har funnits sedan cirka hundra år tillbaka där det uppfanns i USA. Under de kommande årtiondena från dess start så har bingon utvecklats till ett spel med fler varianter, olika typer av insatser och även en hel del regelförändringar. Bingons historia har också speglat många olika typer av utropande där man till en början hade en fysisk person som snurrade ett kärl med bollar till att det idag i en fysisk bingohall utropas av en dator på en stor skärm.

Runt år 2000 så startade även bingo på nätet. En helt ny typ av bingo där man för det första inte behövde lämna hemmet för att spela och inte heller vara tidsspecifik, det fanns alltid någon att spela bingo på nätet mot. En ny mötesplats växte också fram i och med detta, precis som i vanliga bingohallar, att diskussioner mellan spelarna sker i chattrutan och det är en god stämning under spelets gång.

Bingon på nätet har sedan dess start bjudit oss på många nya typer av spel men också snyggare layout. Från början var det väldigt grundläggande kontroller, enkla layouter och relativt anspråkslöst men utvecklingen av bingon på nätet har bjudit oss på mycket bättre grafiker, fler olika varianter av bingo men också ett större utbud av spelare från hela världen. Från början var det bara bingospelare i USA som spelade på de allra första bingosidorna men det dröjde inte länge förrän aktörer över hela världen etablerade sig på bingomarknaden på nätet och erbjöd bingo. Idag finns det flera hundra bingosidor på nätet och det finns alltid några att spela bingo med på nätet, oavsett vad klockan är på dygnet i den tidszon du befinner dig i.

På nätet kan du också se olika bilder från hur bingosidorna från början såg ut vilket kan vara roligt att titta på om man är en van bingospelare som är van vid en bingosida med snygg layout, lite som att titta på hur Google såg ut från första början. Grafiken är såklart olika från bingosida till bingosida och du kommer säkert kunna hitta en bingosida som passar just dina preferenser i val av grafik men också olika funktioner som varierande bingospelare, jackpottar och insatser som passar din nivå på ditt spelande. Detta utbudet gick inte att hitta i början av bingon på nätet då det fanns ett väldigt smalt utbud av dessa olika faktorer.

Bingo bonus – hur fungerar det?

På nätet finns det väldigt många bingosidor och de vill alla att du kommer och spelar hos just dem, så att de kan bevisa att just den bingosidan är den bästa som finns. Det som bingosidor på nätet då brukar göra är att de lockar med något som kallar insättningsbonus, eller bingo bonus som man också kan kalla det.

Att ta del av en bingo bonus går ut på det sätt att du registrerar dig till en bingosida som du inte tidigare varit registrerad hos. När du väl ska sätta in pengar så brukar det då erbjudas en bingo bonus, eller insättningsbonus på bingo. De flesta bingo bonusar som du hittar är runt 100% vilket alltså innebär att din första insättning dubblas. Om du sätter in 400 kronor så får du 400 kronor extra (som bingo bonus) vilket gör att du har 800 kronor för att spela bingo på nätet. Det finns ofta en övre gräns på hur mycket du kan få i bingo bonus och denna gräns brukar ligga på ett par tusen kronor, en siffra som varierar mycket mellan olika bingosidor.

När du sätter in pengarna och får en bingo bonus så ökar pengarna (din bingo budget) med den mån som bingo bonusen är. Det finns oftast ett krav för hur många gånger som du måste omsätta din bingo bonus innan du får ta ut den. Detta krav brukar vara att du måste omsätta bonusen elva gånger. Om du satt in 300 kronor och får 300 i bingo bonus så måste du omsätta bonusen exempelvis elva gånger vilket alltså blir 300 gånger elva vilket är 3300 kronor. Detta är för att förhindra att man systematiskt sätter in pengar, dubblar och sedan tar ut pengarna vilket är förståeligt att bingosidorna vill skydda sig från. Om du letar runt lite bland de olika sidor som har bingo på nätet så kommer du säkerligen snart hitta en bingo bonus som passar just dig. Det finns också bingo bonusar att ta del av när man är registrerad på en bingosida. Vissa sidor med bingo på nätet har faktiskt varje månad en bingo bonus man kan ta del av, denna är dock mindre och brukar ligga på mellan 20 och 40 procent av insättningen. Detta varierar ju dock mellan olika bingosidor och det är samma villkor för omsättning även på en sådan bingo bonus.