Bingo historia

Själva bingon i sig har funnits sedan cirka hundra år tillbaka där det uppfanns i USA. Under de kommande årtiondena från dess start så har bingon utvecklats till ett spel med fler varianter, olika typer av insatser och även en hel del regelförändringar. Bingons historia har också speglat många olika typer av utropande där man till en början hade en fysisk person som snurrade ett kärl med bollar till att det idag i en fysisk bingohall utropas av en dator på en stor skärm.

Runt år 2000 så startade även bingo på nätet. En helt ny typ av bingo där man för det första inte behövde lämna hemmet för att spela och inte heller vara tidsspecifik, det fanns alltid någon att spela bingo på nätet mot. En ny mötesplats växte också fram i och med detta, precis som i vanliga bingohallar, att diskussioner mellan spelarna sker i chattrutan och det är en god stämning under spelets gång.

Bingon på nätet har sedan dess start bjudit oss på många nya typer av spel men också snyggare layout. Från början var det väldigt grundläggande kontroller, enkla layouter och relativt anspråkslöst men utvecklingen av bingon på nätet har bjudit oss på mycket bättre grafiker, fler olika varianter av bingo men också ett större utbud av spelare från hela världen. Från början var det bara bingospelare i USA som spelade på de allra första bingosidorna men det dröjde inte länge förrän aktörer över hela världen etablerade sig på bingomarknaden på nätet och erbjöd bingo. Idag finns det flera hundra bingosidor på nätet och det finns alltid några att spela bingo med på nätet, oavsett vad klockan är på dygnet i den tidszon du befinner dig i.

På nätet kan du också se olika bilder från hur bingosidorna från början såg ut vilket kan vara roligt att titta på om man är en van bingospelare som är van vid en bingosida med snygg layout, lite som att titta på hur Google såg ut från första början. Grafiken är såklart olika från bingosida till bingosida och du kommer säkert kunna hitta en bingosida som passar just dina preferenser i val av grafik men också olika funktioner som varierande bingospelare, jackpottar och insatser som passar din nivå på ditt spelande. Detta utbudet gick inte att hitta i början av bingon på nätet då det fanns ett väldigt smalt utbud av dessa olika faktorer.