Bingovarianter på nätet och kobingo

För den som ännu inte har spelat bingo på nätet så kan det vara något okänt om vilka bingovarianter som man kan hitta när man spelar bingo på nätet. Man känner kanske igen bingospel från TV med vanliga bingovarianter som till exempel en lodrät rad, ett kors eller alla fyra hörn. Faktum är att Internets alla bingosidor på nätet bjuder på så många fler olika bingovarianter än du kan tänka dig. Det finns ett väldigt brett utbud av bingovarianter mellan olika bingorum på nätet och frågan är vilka bingovarianter som du spelat, om du någon gång spelat bingo.

Det finns bingosidor på nätet som har bokstäver som bingovarianter, att man helt enkelt har som mål att få en viss bokstav formad på bingobrickan. Den som först får denna bokstav vinner omgången. Bingovarianter finns det många; även som mål att du ska få en siffra. Den som först får till exempel en femma vinner omgången. Det kan vara ett mycket omväxlande sätt att spela bingo på och uppskattas av många bingospelare på nätet.

Det finns också en hel del andra bingovarianter där man ska få ett visst mönster som till exempel några ränder, ett rutmönster eller något annat som är möjligt på en bingobricka. Bingovarianterna slutar inte häpna och det är väldigt olika från bingosida till bingosida vilka olika bingovarianter som väljs att spela med. Man kan möta väldigt många olika bingovarianter och det är nästan osannolikt att man har spelat alla bingovarianter.

När man pratar om bingovarianter så kan man också syfta på olika varianter av bingo. Bingo där man duttar av varje utropat nummer på en bingobricka är den vanliga typen av bingo men det finns också en hel del andra typer av bingo, eller bingovarianter, som man kommit på under åren. För det första finns det kobingo som du säkerligen har hört talats om. Det går självklart inte att spela kobingo på nätet men kobingon är ett av de allra äldsta varianterna av bingo. I kobingo går det ut på att man har en bingobricka utmålad på en stor plan med allt från fyra till fyrtioåtta rutor beroende på hur många som spelar. Innan kon går ut på bingobrickan satsar man vilken ruta kon lägger sin avföring i. Den som gissar på rätt ruta vinner omgången. Tro det eller ej, men kobingo är faktiskt ganska vanligt än idag!